Koncert pro studenty Právnické fakulty Foto: PORTOS

Právníci opět roztančili Olomouc. Festival pro studenty připravil PORTOS ve spolupráci s fakultou

Olomouc v neděli v podvečer hostila už druhý ročník festivalu PORTOS Open Air, který v novém akademickém roce symbolicky přivítal olomoucké studenty práv. Akce, kterou pořádá advokátní kancelář Portos ve spolupráci s Právnickou fakultou Univerzity Palackého, představila pestrý program plný hudby, tance i her, na jehož programu se podíleli kreativci z Českého národního symfonického orchestru (ČNSO). Festival se uskutečnil v areálu Právnické fakulty na třídě 17. listopadu od 17:30 do 22:00.

Na akci, která opět přilákala stovky diváků z řad studentstva i širší veřejnosti, vystoupila řada jmen tuzemské alternativní scény. Jedinečná byla například spolupráce zpěvačky Mariny Ladudy s raperkou Sia Sai. Ty v rámci společného vystoupení doprovodil slovenský DJ Cut Dem a kytarista ČNSO Lukáš Chejn. Na pomezí funku, jazzu a soulu pak před diváky balancovala skupina Bio Trio. Na hudební čísla po setmění navázala světelná show v podání uměleckého uskupení Firelovers.

Portos Open Air vol.II Foto: Portos

Mimoto na studenty čekala také soutěže o speciální ceny, které společně předali zástupci advokátní kanceláře Portos a Právnické fakulty UP.

PORTOS Open Air vol.II plynule navázal na loňský ročník party s podtitulem „Don’t be afraid of music and law“, který přivítal na 400 diváků. Na programu se tehdy podílelo také Moravské divadlo Olomouc. Vystoupily na něm talentované skupiny jako je Noisy Pots nebo projekt Operave, který se vyznačuje kombinací operního zpěvu s moderními hudebními prvky a tímto mixem propojuje posluchače napříč hudebními styly. Nosnou myšlenkou festivalu je totiž mimo jiné ukázat bezbřehé možnosti umělecké kreativity.

Portos Open Air vol.II Foto: Portos

„V minulém roce jsme s našim festivalem pro studenty práv do Olomouce zavítali poprvé. A potvrdili jsme si, že podobné akce mají smysl. Nejinak tomu bylo letos. Vracíme se sem rádi, protože Olomouc je plná mladých talentů, ale i skvělých akademiků na poli práva. Pokračující spolupráce s Právnickou fakultou Univerzity Palackého i panem děkanem si proto vážíme a rádi se do Olomouce zase za čas vrátíme,“ vysvětluje Petr Michal, jeden ze tří společníků advokátní kanceláře Portos.

„Uvítací akci pro naše studenty pořádanou ve spolupráci s renomovanou advokátní kanceláří Portos jsme si vyzkoušeli již vloni. Jsem přesvědčen, že se více než povedla. Jsem proto velmi rád, že se uskutečnila i letos. Pro naše studenty je to nejen zajímavé zpříjemnění začátku akademického roku, ale především netradiční možnost, jak poznat našeho silného partnera. Propojení naší fakulty s advokátní kanceláří Portos si vážím a těším se další spolupráci na jiných aktivitách v průběhu právě začínajícího akademického roku,“ říká Václav Stehlík, děkan Právnické fakulty UP v Olomouci.

Portos Open Air vol.II Foto: Portos

Další ze společníků advokátní kanceláře Portos Jakub Hollmann dále doplnil: „Je pro nás důležité být v kontaktu s mladými právníky a vstřebávat jejich pohled na náš společný obor. Tato akce je skvělou příležitostí, jak je podpořit v profesní rovině, ale také v objevování kultury. Ta je pro nás vedle samotného práva další z důležitých hodnot. Naše kancelář dlouhodobě spolupracuje právě i s Českým národním symfonickým orchestrem, jehož členové se rovněž podíleli na přípravě této akce.“

Portos Open Air vol.II Foto: Portos

Festival se snaží otevírat nové možnosti k propojení kultury s právnickým světem, a to především pro mladé, nadané právníky. Spolupráce mezi advokátní kanceláří PORTOS a Právnickou fakultou UP v Olomouci zanechala hluboký kulturní dojem a je pravděpodobné, že se takovéto akce stanou tradičními a budou přispívat ke zkvalitnění akademického a kulturního prostředí v Olomouci.

(red)