Zástupci AK Mazel na oficiální fotografii Foto: Prezentace AK Mazel

Korespondenční volba nebo rušení nadbytečných zákonů. I na tom mají podíl advokáti z AK Mazel

Odkrývání okolností deblokace ruského dluhu, projekt identifikace obsoletní legislativy v českém právním systému nebo tvorba zákona o korespondenční volbě. Nejen za těmito aktivitami stojí odborníci z AK Mazel. „Podíleli jsme se i na tvorbě zákona o podpoře podnikatelů zasažených proticovidovými opatřeními a zákona o odškodnění obětí policejních zákroků proti demonstrantům roku 1969. V současné době spolupracujeme na tvorbě krizové legislativy. Vedli jsme úspěšně několik sporů, kde jsme ochránili zájmy soukromých zemědělců proti šikaně ze strany veřejné správy. Jindy jsme úspěšně ochránili značné prostředky soukromých klientů proti podvodníkům,“ vypočítává úspěchy advokátní kanceláře Mazel a partneři její zakladatel Michal Mazel.

AK Mazel a partneři založil v roce 2019 Mgr. Michal Mazel, právník, historik a politolog. Ve své právní praxi navázal na rozsáhlé zkušenosti z vedení bezpečnostních odborů ministerstev vnitra a obrany, členství v Legislativní radě vlády, vedení sekretariátu Ústředního krizového štábu a z činnosti soudního znalce pro oblast společenských věd. Jeho znalecké posudky sehrály významnou roli v kauzách rozpuštění Dělnické strany nebo odsouzení Vítkovských žhářů.

Zakladatel advokátní kanceláře Michal Mazel je známý svými znaleckými posudky Foto: Prezentace AK Mazel

V oblasti normotvorby se podílel na tvorbě legislativy proti terorismu, organizovanému zločinu a korupci, zákona o policii, legislativy v oblasti ochrany svědků, regulaci zbraní a střeliva a soukromých bezpečnostních agentur, krizové legislativy, podpoře bezpečnostní ochrany cestovního ruchu, regulaci domácího násilí, ochrany dětí před sexuálním zneužíváním, právní úpravy v oblasti boje proti lichvářům, kriminality v sociálně vyloučených lokalitách či právní úpravě sociálního bydlení. Společensky závažným tématům se AK Mazel věnuje nadále, přičemž poskytuje i komplexní soukromoprávní služby, ať už se jedná o sporovou a smluvní agendu, právo veřejných zakázek, právo IT, trestní právo či rodinné právo, a v poslední době také právo životního prostředí. Kancelář má pobočky v Čechách i na Moravě.

Úspěchy u ÚS i u ÚOHS

Čím kancelář Mazel a partneři vyniká? „U klientů jsme známí svou kreativitou, kdy hledáme všechny cesty, i ty neprozkoumané či právní praxí opomíjené, jak klientovi pomoci. Dosáhli jsme tak například úspěchu u Ústavního soudu v kauze, kdy jsme klientovi pomohli ve sporu proti svědectví čtyř vzájemně se podporujících policistů. Prostřednictvím několika úspěchů v řízeních před Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže týkajících se soutěžení veřejných zakázek se nám povedlo přispět k otevření a kultivaci trhu na poli prostředků městské hromadné dopravy,“ říká Michal Mazel.

AK Mazel a partneři také zajišťovala podporu pro realizaci raritního inovačního partnerství v rámci projektu destinačního managementu na území Hlavního města Prahy nebo navrhla pro klienta parametry veřejné zakázky s využitím principů odpovědného veřejného zadávání a zadavateli se tak podařilo vysoutěžit vysoce kvalitní produkt při zachování důležitého sociálního aspektu plnění a podpoře strukturálně postižených regionů. Advokáti při své práci využívají všechny dostupné moderní technologie a nástroje včetně AI.

Početný právní tým AK Mazel se vedle generální agendy blíže zaměřuje na rozličné oblasti práva. Michal Mazel se specializuje na veřejnou správu, Lukáš Šimeček na spory a veřejné zakázky, Jan Potoček na stavební právo, právo IT a veřejné zakázky, Martin Dostál na trestní, obchodní a rodinné právo, Michaela Bauerová na veřejné zakázky a tvorbu legislativy v oblasti ochrany veřejného zájmu, Matěj Resl na sporovou agendu, Štěpán Vršťala na veřejné zakázky a trestní právo a Eva Manová na pozemkové právo a legislativu. „Naše kancelář si zakládá na tom, že vytváří vstřícné pracovní podmínky pro rodičovství a osobní život a dává široký prostor pro osobní i profesní růst všech zaměstnanců,“ vysvětluje Michal Mazel. Důležitá jsou proto nejen různá školení, ale i čas strávený mimo kancelář v rámci mimopracovních aktivit umožňujících poznání kolegů i z jiné než čistě pracovní stránky.

Ministerstva i státní podniky

Mezi klienty AK Mazel patří kromě obvyklých fyzických osob a korporací i ministerstva, státní podniky, magistráty, městy či kraji zřizované společnosti, asociace krajů, školy, neziskové organizace, soukromí zemědělci, ale i diplomaté, státní zástupci či policisté. „Zakládáme si na tom, že hlavní je pro nás najít efektivní a rychlé řešení pro klienta, a to ideálně bez nutnosti absolvovat nákladná a zdlouhavá soudní řízení s mnohdy nejistým výsledkem. Tento přístup vyžaduje úzkou a intenzivní komunikaci s klientem, neboť jen tak lze poznat jeho skutečné potřeby, k jejichž naplnění vždy směřujeme. Typické pro nás je, že pokud z kauzy plynou legislativní důsledky, snažíme se dostupnými prostředky dosáhnout změny legislativy a postupně tak zlepšovat právní systém v naší zemi,“ říká Mazel. Právní služby je možné využít i v angličtině či němčině.

Zástupci AK Mazel a partneři Foto: Prezentace AK Mazel

Advokátní kancelář také v rámci aktivit pro bono pomáhá v neziskovém sektoru. Michal Mazel je členem dozorčí rady o.p.s. In Iustitia, která se zabývá ochranou obětí trestných činů. Je zakladatelem nevládní organizace PřesČas, jejímž cílem je využití poznatků z právní praxe s cílem zlepšit legislativu či metodické postupy veřejné správy. AK Mazel je ve veřejném seznamu poskytovatelů právních služeb pro oběti trestných činů i pro zvlášť zranitelné oběti sexuálního zneužívání. „Po napadení Ukrajiny jsme se stali součástí sítě advokátních kanceláří, které poskytují pomoc uprchlíkům z Ukrajiny. V rámci pro bono činností zajišťujeme dále bezplatnou právní pomoc vybraným klientům, pro které je právní poradenství finančně nedostupné. Pravidelně podporujeme činnost Hospicu sv. Alžběty a Azylového domu Magdalenium. V neposlední řadě se také zajímáme o tvorbu mladých českých umělců a snažíme se je různými způsoby podpořit v jejich činnosti,“ dodává Michal Mazel.

Kontakty:

[email protected]

Tel: +420 775 418 909, +420 223 554 176, +420 223 554 177,

www.akmazel.cz, Facebook, LinkedIn, Twitter

Eva Paseková

Partnerský obsah