Zástupci PRK Partners na společné fotografii Foto: PRK Partners

PRK Partners má přístup k více než 21 tisícům právníků ve více než 100 zemích

PRK Partners je přední advokátní kancelář, která se může pyšnit mnoha prestižními mezinárodními i lokálními oceněními, jako jsou Chambers Europe Awards for Excellence a opakovaně titul Právnická firma roku v České republice. Společnost, dříve známá pod názvem Procházka Randl Kubr, působí na českém trhu již více než 30 let. Během této doby se rozrostla v právní firmu, která poskytuje komplexní právní poradenství prostřednictvím svých kanceláří ve třech městech – Praze, Ostravě a Bratislavě. Česká justice PRK Partnes představuje v rámci nové rubriky „Profily advokátních kanceláří“.

Specializované týmy PRK Partners mají více než než 100 profesionálů. Poskytují své služby jak lokálním společnostem, tak největším hráčům světového byznysu. Díky členství v prestižní mezinárodní asociaci advokátních kanceláří Lex Mundi a úzké spolupráci s řadou špičkových mezinárodních právních firem můžeme naše klienty doprovázet na jejich cestě za obchodem i v jiných jurisdikcích prakticky po celém světě. Lex Mundi členství poskytuje PRK Partners přístup k více než 21 000 právníkům ve více než 100 zemích, což ji umožňuje efektivně řešit složité přeshraniční právní záležitosti a napomáhat klientům dosahovat jejich cílů v dynamickém globálním prostředí.

Kancelář PRK Partners Foto: PRK Partners

„Dlouholetý úspěch PRK Partners je důkazem kvality našeho strategicky a obchodně orientovaného přístupu k právnímu poradenství, které přináší hmatatelné výsledky. V souladu s naším krédem „O krok napřed“ pomáháme klientům dosahovat jejich cílů a překonávat právní výzvy na globální úrovni. Naše odbornost a nasazení jsou klíčem k jejich úspěchu v neustále se měnícím světě,“ říká jeden z partnerů kanceláře Jakub Lichnovský.

V jaké oblasti práva PRK Partners vyniká?

Bankovnictví a finance
Daňové poradenství
Energetické právo a infrastruktura
Fúze a akvizice
Insolvence a restrukturalizace
Korporační právo
Nemovitosti a stavebnictví
Výroba potravin, léčivých přípravků a zdravotnického materiálu
Soutěžní právo
Compliance Duševní vlastnictví ESG – enviromentální a sociální odpovědnost
Informační a komunikační technologie
Kapitálové trhy
Média a Marketing
Pracovní právo Právo životního prostředí Řešení sporů Veřejné zakázky  
Právo obchodních vztahů a mezinárodního obchodu
Projekty a investice

PRK Partners se může pochlubit mnoha významnými mezinárodními i lokálními oceněními v různých oblastech práva, a to opakovaně po řadu let ve všech oblastech práva.

V hodnocení Chambers Europe 2024, nezávislé mezinárodní ratingové agentury Chambers and Partners, byla PRK Partners zařazena mezi nejlepší právnické firmy. Chambers doporučují také řadu našich právníků a daňových expertů jako přední odborníky ve svých oborech. Direktorář The Legal 500 EMEA 2024, který hodnotí právní kanceláře v regionu Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA), opět zařadil PRK Partners mezi špičkové advokátní kanceláře, tzv. TOP TIER law firms.

Kancelář je nejlépe hodnocena (Tier 1 nebo Tier 2) v devíti kategoriích v České republice, konkrétně: bankovnictví, finance a kapitálové trhy; obchodní právo, fúze a akvizice; řešení sporů; pracovní právo; nemovitosti a stavebnictví; projekty a energetika; duševní vlastnictví; TMT a daně. Řada zástupců PRK Partners byla uznána jako vedoucí odborníci ve svých oblastech praxe, včetně Martina Aschenbrennera, který byl uveden do „síně slávy“ v oblasti bankovnictví, financí a kapitálových trhů, což představuje nejvyšší možné individuální ocenění.

PRK Partners je držitelkou mnoha ocenění Foto: PRK Partners

V roce 2023 získala PRK Partners v nejprestižnější soutěži právních firem v České republice, pořádané společností EPRAVO.CZ pod záštitou České advokátní komory, ocenění jako nejlepší Právnická firma roku ve dvou významných kategoriích: Fúze & akvizice a Řešení sporů. Titul PRK Partners drží od roku 2008.

V letošním roce byla PRK Partners vyhlášena Nejlepší právnickou firmou roku v oblasti Life Sciences v České republice v soutěži LMG Life Sciences Awards 2024 EMEA. Toto ocenění se uděluje právnickým firmám a jednotlivcům za vynikající právní služby v oblasti farmaceutického, biotechnologického, zdravotnického, kosmetického a potravinářského sektoru. Ocenění převzala partnerka kanceláře Monika Mašková, která založila a vede PRK tým specializující se na právní služby v těchto oblastech.

PRK Partners se pyšní dlouholetou tradicí a stabilitou, což dokládají opakovaná ocenění a uznání v různých oblastech práva. „Naše odbornost a závazek poskytovat špičkové právní služby nás činí spolehlivým partnerem pro klienty, kteří hledají komplexní a efektivní právní řešení,“ dodává jeden z partnerů kanceláře Jakub Lichnovský.

Eva Paseková