Nová učebna vybudovaná Krajským soudem v Plzni. Foto: Krajský soud v Plzni

Krajský soud v Plzni přiblížil Justiční akademii v Kroměříži soudcům, vybudoval regionální učebnu

Krajský soud v Plzni na začátku července zprovoznil regionální učebnu Justiční akademie v Kroměříži pro 37 osob, s připojením do justiční sítě a další technikou. Učebny mají sloužit zejména v Plzeňském a Karlovarském kraji, využívat ji však budou moci i další složky resortu spravedlnosti.

Zprovoznění učeben ohlásila mluvčí soudu Jana Rubášová. „Krajský soud v Plzni si Vás dovoluje touto cestou informovat, že počátkem července tohoto roku byla u Krajského soudu v Plzni nově vybudována a zprovozněna regionální učebna Justiční akademie v Kroměříži pro Plzeňský a Karlovarský kraj, kterou mohou využívat dle potřeby i ostatní složky v resortu Ministerstva spravedlnosti ČR,“ oznámila.

Podle jejích slov regionální učebna vytvořena pro potřeby seminářů pořádaných Justiční akademií a Krajského soudu v Plzni. Místnost je vybavena 37 místy k sezení pro účastníky včetně síťového připojení do justiční sítě, promítacím plátnem s projektorem a videokonferenčním setem včetně reproduktorů a Wi- Fi routeru s přístupem ke standardnímu internetu.

Nová učebna vybudovaná Krajským soudem v Plzni. Foto: Krajský soud v Plzni

Prostor učebny bude alternativně využíván jako interaktivní učebna PC s připojením čtrnácti stolních/mobilních počítačových stanic včetně monitorů.

„Zprovozněním učebny je završena dlouhodobá snaha vedení soudu o přiblížení vzdělávacích akcí, seminářů a školení pořádaných Justiční akademií a Krajským soudem v Plzni do prostor a objektů ve správě Krajského soudu v Plzni a o zvýšení účasti soudkyň, soudců, zaměstnankyň a zaměstnanců na těchto akcích,“ uvedla mluvčí soudu.

(ire)