Tato pobočka bude zajišťovat podatelnu soudu, jak tomu bylo již v minulosti a nově také infocentrum krajského soudu, kde budou např. podávány informace o stavu řízení, o nařízených jednáních, vyznačovány právní moci na soudních rozhodnutích účastníkům řízení Foto: Krajský soud v Plzni

Krajský soud v Plzni znovu otevírá pobočku v Karlových Varech

Již 1. července proběhne znovuotevření pobočky Krajského soudu v Plzni v Karlových Varech umístěné v budově Okresního soudu v Karlových Varech. O otevření pobočky kraj usiloval delší dobu. O změně Českou justici informovala předsedkyně Krajského soudu v Plzi Věra Oravcová.

Pobočka bude vyřizovat příjem písemných podání do všech agend Krajského soudu v Plzni kromě utajovaných písemností. U podání do veřejných rejstříků právnických a fyzických osob a evidence svěřenských fondů se jejich zápis provádí přímo do příslušných informačních systémů a u insolvenčních podání se provádí jejich skenování přímo do systému ISIR.

Na pobočce také půjde vyřídit příjem žádostí o výpisy z  evidence skutečných majitelů či příjem originálů směnek, jejich evidence a vracení.

Předsedkyně Věra Oravcová Foto: Krajský soud v Plzni

Fungovat bude v Karlových Varech také infocentrum, které podává informace pro účastníky řízení o stavu řízení v rozsahu vnitřního a kancelářského řádu, zajišťuje vyhotovení stejnopisů rozhodnutí pro účastníky řízení či vyřizuje vyznačování doložek právní moci či vykonatelnosti na rozhodnutích Krajského soudu v Plzni. Podává všeobecné informace týkající se agend krajského soudu, např. kde lze nalézt dostupné elektronické formuláře pro insolvenční podání, podání do evidence skutečných majitelů a ostatní agendy veřejných rejstříků. Infocentrum také zajišťuje vyhotovování výpisů ze systému ISVR nebo pořizování úředních záznamů do spisů, např. s omluvou účastníka z jednání apod.

Slavnostní otevření pobočky Krajského soudu v Plzni v Karlových Varech  umístěné v budově  Okresního soudu v Karlových Varech proběhne v záříza účasti ministra spravedlnosti Pavla Blažka, hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka či předsedkyně Krajského soudu v Plzni Věry Oravcové.

(epa)