Okresní soud ve Znojmě Foto: GuentherZ/Wikimedia

Muž se chtěl vyhnout vězení, vyhrožoval s komplicem bombou na soudu

Policie dopadla dvojici mužů, kteří v polovině dubna nahlásili bombu v budově soudu ve Znojmě. Za šíření poplašné zprávy jim hrozí až pět let vězení. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí Pavel Šváb.

K soudu šel tehdy vypovídat čtyřiadvacetiletý muž z Brněnska. „Kromě výpovědi k aktuální kauze se obával, že v moci justice už zůstane, neboť ho čekal nástup výkonu trestu pro jiné překročení zákona. S sebou vzal svého známého, který později vypověděl, že nejel zcela dobrovolně, ale z hlavního aktéra měl strach,“ popsal mluvčí.

Na nádraží ve Znojmě se pak oba muži potkali s jiným, který jim půjčil mobilní telefon bez sim karty. „Informaci o uložení bomby pak v rámci hlasitého odposlechu předali oba výtečníci beze svědků. Na tom, čí to byl nápad, se ovšem muži dosud neshodli. Že to byla hloupost, uznali do protokolu oba dva,“ uvedl Šváb.

Doplnil, že kriminalisté případ objasnili na základě případů, které měly být projednávány. Oba obvinění čelí trestnímu stíhání pro přečin šíření poplašné zprávy, za což jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

(čtk)